Η αντιμετώπιση των ημικρανικών κρίσεων, αλλά και οι προληπτικές θεραπείες της ημικρανίας με φάρμακα, ειδικά συμπληρώματα διατροφής, Botox, ιατρικές συσκευές και με τη νέα μέθοδο των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι το θέμα του διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

Webinar Συλλόγου Ασθενών

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Συλλόγου νευρολόγοι Δρ. Μιχάλης Βικελής από την Αθήνα και Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης από τη Θεσσαλονίκη. Στη φωτογραφία, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, κ. Μπίλια, ελέγχοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες του webinar.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο γνώρισε μεγάλη αποδοχή, με περισσότερες από 30.000 θεάσεις (views) στη Σελίδα του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος στο Facebook. Ο Σύλλογος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, ετοιμάζει και άλλα διαδικτυακά σεμινάρια, με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, ειδικά μελών και φίλων του Συλλόγου από την επαρχία, που δεν μπορούν να μεταβούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και να παρακολουθήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το webinar για τη θεραπεία της ημικρανίας εδώ.

Με τον Σύλλογο Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος βρεθήκαμε στο "Αλήθειες με τη Ζήνα", και συζητήσαμε για την ημικρανία, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού.

Στο στούντιο, μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος Αμαλία Βασιλοπούλου, Θεοδώρα Σάκκαρη και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Μπίλια συζητήσαμε με τη Ζήνα Κουτσελίνη για την προσωπική εμπειρία από την ημικρανία και την επιβάρυνση που αυτή προκαλεί στην προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική ζωή, αλλά και για τις δράσεις του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Η εκπομπή προβλήθηκε ζωντανά στο Star Channel, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και είναι διαθέσιμη

.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για την Ημικρανία, ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα- πρόσβαση με ΜΜΜ από το Σταθμό του Μετρό "Πανεπιστήμιο").

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, η εκδήλωση αποσκοπεί στον να προσφέρει ουσιαστική και άμεση ενημέρωση για την την ημικρανία, τόσο από μέλη του Συλλόγου, όσο και από επιστήμονες με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο. Θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και άμεσης απάντησης ερωτήσεων που θα προέρχονται από το ακροατήριο. 

Η ημικρανία είναι μια ασθένεια- όσοι έχουν νιώσει την εμπειρία μιας ημικρανικής κρίσης δεν μπορούν να το περιγράψουν με άλλο τρόπο. Ιατρικά μιλώντας, είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εμφανίζεται σε επεισόδια, ή αλλιώς κρίσεις.

Σελίδα 1 από 5