Πονοκέφαλος που οφείλεται σε χρήση φαρμάκου ή ουσίας

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται πονοκέφαλοι που προκαλούνται από φάρμακα (παραδείγματος χάριν, μερικά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για καρδιολογικά προβλήματα, όπως τα αγγειοδιασταλτικά φάρμακα που αποκαλούνται νιτρώδη), ο πονοκέφαλος λόγω της κατάχρησης οινοπνεύματος («hangover»), και πονοκέφαλοι που οφείλονται στην κατάχρηση φαρμάκων, παυσίπονων ή άλλων.

Αν κάποιος άνθρωπος καταναλώνει πάνω από 10-15 παυσίπονα χάπια οποιουδήποτε είδους τον μήνα, για να αντιμετωπίσει κάποιον πονοκέφαλο, αυτή η υπέρμετρη χρήση φαρμάκων μπορεί η ίδια να οδηγεί σε πονοκέφαλο ή να συμβάλει στην διαιώνιση των πονοκεφάλων του, καθιστώντας τους πιο συχνούς και πιο ανθεκτικούς στη θεραπεία. Ο πονοκέφαλος από κατάχρηση παυσιπόνων απαιτεί ειδική θεραπεία, που χορηγείται από νευρολόγους ειδικευμένους σε θέματα πονοκεφάλων και είναι από τις πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή του μορφές πονοκεφάλου.

Σκοπός του headaches.gr είναι η παροχή γνώσεων για τους πονοκεφάλους με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους και όχι η παροχή εξειδικευμένων και δυσνόητων ιατρικών πληροφοριών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020 Headaches.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.