Πονοκέφαλος εξαιτίας κάκωσης (χτυπήματος) στο κεφάλι ή στο λαιμό

Πρόκειται για πονοκέφαλο που εμφανίζεται μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι ή στο λαιμό και μπορεί να εντοπίζεται στο σημείο του χτυπήματος ή να αφορά όλο το κεφάλι

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιου είδους πονοκέφαλοι εμφανίζονται μετά από ένα σοβαρό χτύπημα, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν και μετά από έναν σχετικά επιπόλαιο τραυματισμό. Συχνά παρατηρούνται μετά από τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στην εργασία, ενώ στις ΗΠΑ ήταν πολλές οι περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν μετά από τραυματισμό κατά τη διάρκεια στρατιωτικής υπηρεσίες σε εμπόλεμη ζώνη.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ένας τέτοιος πονοκέφαλος διαρκεί για πολλούς μήνες ή και για χρόνια, μετά από μία κάκωση που τον προκάλεσε.

Η θεραπεία ενός τέτοιου πονοκεφάλου καθορίζεται ανάλογα με την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση και μπορεί να περιλαμβάνει αναλγητικά, αλλά και αντικαταθλιπτικά ή αγχολυτικά φάρμακα, και αυτό πολλές φορές γίνεται ανεξάρτητα του αν συνυπάρχει άγχος και κατάθλιψη ή όχι, καθώς τα φάρμακα αυτά φαίνεται ότι μπορούν να βελτιώσουν τέτοιους πονοκεφάλους.

Σκοπός του headaches.gr είναι η παροχή γνώσεων για τους πονοκεφάλους με τρόπο απλό και κατανοητό για όλους και όχι η παροχή εξειδικευμένων και δυσνόητων ιατρικών πληροφοριών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2020 Headaches.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.