Διαβάστε περισσότερες προσωπικές ιστορίες ανθρώπων με αθροιστική κεφαλαλγία στις σελίδες μας στο Facebook Δρ. Μιχαήλ Κ. Βικελής και Ιατρείο Κεφαλαλγίας.

ΚΧ, άνδρας, ετών 37, κάτοικος Κορυδαλλού

Σας στέλνω αυτό το e-email για να βάλω ένα μικρό λιθαράκι από την εμπειρία μου σε αυτά τα 7 1/2 χρόνια που ζω με την αθροιστική κεφαλαλγία. Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι σπάνια, αλλά είναι πολύ επίπονη. Δεν σας κρύβω πως όταν είναι σε έξαρση σου διαλύει την καθημερινότητα και ο πόνος είναι δυνατός, θα τον χαρακτήριζα καταιγιστικό!!

 

Όμως, τώρα πια γνωρίζω τι έχω, κάνω τη θεραπεία μου, ξέρω πως υπάρχει λύση. Για αυτό σας γράφω, ίσως η εμπειρία μου να προσθέσει κάτι στην αντιμετώπιση της.

Σε εμένα εμφανίστηκε Αύγουστο του 2006 και την πρώτη φορά ήταν πιο ήπια, τελικά πέρασε χωρίς ειδική φαρμακευτική αγωγή, μόνο με παυσίπονα και πολύ υπομονή.

Η δεύτερη φορά ήταν γύρω τον Δεκέμβριο του 2009. Τότε ήταν πολύ δυνατή, κράτησε δυο μήνες, πήρα φαρμακευτική αγωγή που μείωνε το πόνο αλλά δεν τον σταματούσε. Ο πόνος ερχόταν συνήθως το βράδυ, μία με δύο φορές, διαρκούσε από μισή ώρα ως δύο ώρες και εντοπιζόταν δεξιά, μέσα και γύρω από το μάτι. Την ώρα του πόνου παρατηρούσα το δεξί μου μάτι να τρέχει, να κοκκινίζει, να πρήζεται και να πέφτει, την μύτη μου να βουλώνει. Όσο κρατούσε ο πόνος, αισθανόμουν έντονη ανησυχία και δεν μπορούσα να σταθώ σε ένα σημείο.

Η τρίτη φορά ήρθε τον Αύγουστο του 2011, και κράτησε μέχρι αρχές Νοέμβρη. Πονούσα πολύ, είχα σχεδόν "σπάσει" από το πόνο 45 μέρες, υπέφερα καθημερινά, είχα επισκεφτεί Νευρολόγους, Νοσοκομεία δημόσια και ιδιωτικά αλλά κανένας δεν έδινε λύση. Είχα πάρει 4 εβδομάδες κορτιζόνη η όποια δεν έκανε τίποτα, οι πόνοι ήρθαν ξανά και το imigran δεν τους σταμάταγε. Η συνάντηση με τον γιατρό μου, άλλαξε τα πάντα. Η θεραπεία που μου συστήθηκε με Ισοπτίν και Μιγκραλίν έφερε αποτέλεσμα μέσα σε μια εβδομάδα, και μέσα σε 20 μέρες η αθροιστική είχε χαθεί. Ο τρόπος που ο γιατρός με αντιμετώπισε, οι εξηγήσεις αλλά κυρίως η θεραπεία που μου έδωσε με έκαναν καλά, κατάλαβα τι έχω και τι πρέπει να κάνω. Από τότε διάβασα για την αθροιστική κεφαλαλγία, ήμουν σίγουρος πως όταν θα έρθει ξανά θα έχω και την υποστήριξη του γιατρού αλλά και εμπειρία να την αντιμετωπίσω. 

Καταλήγοντας θέλω να πω πως σε εμένα η χρήση του Ισοπτίν είναι 100% αποτελεσματική και ειδικά αν η θεραπεία ξεκινήσει άμεσα (είναι σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα, από τις πρώτες κρίσεις). Φυσικά, η αθροιστική κεφαλαλγία δεν περνάει αν δεν κάνει τον κύκλο της, που σε εμένα διαρκεί 1-2 μήνες. Επίσης, πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος ζωής, η μεγάλη ένταση, ψυχική και σωματική, επιδεινώνουν την αθροιστική μου και παρατείνουν το κύκλο.