Αν και στο εξωτερικό φάρμακα που περιέχουν δύο ή περισσότερες ουσίες κυκλοφορούν ευρέως, στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένα, με εξαίρεση το συνδυασμό παρακεταμόλης και κωδεΐνης, το συνδυασμό εργοταμίνης και καφεΐνης και τον συνδυασμό παρακεταμόλης με καφεΐνη (και πιο πρόσφατα και με ασπιρίνη.

Αν και στο εξωτερικό φάρμακα που περιέχουν δύο ή περισσότερες ουσίες κυκλοφορούν ευρέως, στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένα, με εξαίρεση το συνδυασμό παρακεταμόλης και κωδεΐνης, το συνδυασμό παρακτεμόλης, ασπιρίνης και καφεΐνης, το συνδυασμό παρακεταμόλης και καφεΐνης και το συνδυασμό εργοταμίνης και καφεΐνης.


Οι συνδυασμοί φαρμάκων γενικά έχουν καλύτερη αναλγητική δράση από ότι το κάθε συστατικό τους μεμονωμένα, ωστόσο -όπως θα αναμενόταν- συχνά έχουν και περισσότερες παρενέργειες.


Επιπλέον, το γεγονός ότι τα δύο κυριότερα φάρμακα της ομάδας αυτής που κυκλοφορούν στη χώρα μας περιέχουν το ένα κωδεΐνη και το άλλο εργοταμίνη καθιστούν τη χρήση τους χωρίς την παρακολούθηση από γιατρό προβληματική, καθώς πολλοί ασθενείς που κάνουν κατάχρηση φαρμάκων προκύπτει ότι για χρόνια αντιμετώπιζαν την ημικρανία τους χωρίς ιατρική παρακολούθηση, κάνοντας προοδευτικά όλο και μεγαλύτερη χρήση κάποιου από αυτά τα φάρμακα.
Όπως ισχύει για όλα τα φάρμακα, έτσι και οι συνδυασμοί φαρμάκων έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες, που ποικίλουν ανάλογα με το κάθε συγκεκριμένο φάρμακο. Αυτό θα πρέπει να τονιστεί και για τους συνδυασμούς ακόμη και χωρίς κωδεΐνη ή εργοταμίνη. Πολλοί ημικρανικοί χρησιμοποιούν τέτοια φάρμακα, συχνά σε υπερβολική χρήση, καθώς ούτε η αποτελεσματικότητα τους τους καλύπτει, αλλά εντελώς λαθεμένα θεωρούνται «αθώα» και χωρίς παρενέργειες.

Όπως όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται τη θεραπεία της ημικρανικής κρίσης, τα φάρμακα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά ή πολύ συχνά, αλλά αν χρησιμοποιούνται λίγες φορές τον μήνα, τότε συνήθως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.