Πολλοί άνθρωποι με ημικρανία αναρωτιούνται "Τελικά, τι είναι η ημικρανία;" "Ποια είναι η αιτία της;"

Με απλά λόγια, η ημικρανία είναι ένα είδος πονοκεφάλου.

Στην ημικρανία, ο πόνος συνήθως είναι έντονος και μπορεί να συνοδεύεται απόδυσανεξία στο φως, το θόρυβο και τις μυρωδιές, τάση για εμετό ή και εμετό. Ο πόνος, σε συνδυασμό με τα άλλα συμπτώματα που τον συνοδεύουν, συχνά αναγκάζουν τον άνθρωπο που έχει ημικρανία να περιορίσει ή και  να αναστείλει τις δραστηριότητες του.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανία (περίπου 10 σε κάθε 100 ανθρώπους και των δύο φύλων πάσχουν από ημικρανία), ενώ ειδικά για τις γυναίκες τα ποσοστά αγγίζουν τις 18-20 στις κάθε 100 γυναίκες.

Όπως ίσως έχετε διαβάσει ήδη σε άλλες ενότητες αυτής της ιστοσελίδας, η ημικρανία είναι μια πρωτοπαθής κεφαλαλγία, δηλαδή δεν οφείλεται σε κάποια υποκείμενη αιτία, όπως ιγμορίτιδα, χτύπημα στο κεφάλι, όγκο του εγκεφάλου, ανεύρυσμα ή οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Στις ενότητες που ακολουθούν, δείτε περισσότερα στοιχεία για την ημικρανία, τους τύπους της, την θεραπεία της και πολλά άλλα.

Δείτε διάφορα video σχετικά με την ημικρανία στο Κανάλι Headaches.gr στο Youtube, καθώς και νέα δεδομένα αλλά και συζητήσεις στην Ομάδα Headaches.gr στο Facebook.

Γενικές πληροφορίες για την ημικρανία μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ραδιοφωνική συζήτηση: